NASLOVNA / VESTI / Počela proizvodnja Volvo S60 i V60 Polestar modela

Počela proizvodnja Volvo S60 i V60 Polestar modela

Prvi primerci Volvo modela S60 i V60 Polestar su napustili proizvodni pogon Torslanda i uputili se kupcima širom sveta.

 

115209-volvo p 1

 

„Srećni smo zbog prvih proizvedenih Polestar automobila iz Volvo fabrike Torslanda. To je rezultat dugog i marljivog rada zaposlenih u Polestar i Volvo kompanija,“ s ponosom ističe Henrik Fries, tehnički projektni menadžer za S60/V60 Polestar modele.

Volvo pogon Torslanda je nedavno proslavio 50 godina rada sa ukupnim proizvodnim rezultatom od preko 6,8 miliona proizvedenih automobila – od modela Amazon iz daleke 1964. godine do poslednjih, potpuno novih S60 i V60 Polestar modela. Polestar modeli ujedno su i prvi automobili koje Volvo proizvodi u saradnji sa ovim nezavisnim partnerom.

„Drago nam je što su prvi automobili napustili fabriku. To je bilo uzbudljivo putovanje, od crtaće table do konačnog proizvoda,“ napominje Magnus Hellsten, potpredsednik odeljenja za proizvodne procese u Evropi pri Volvo Cars kompaniji.

 

volvo p 11

 

Ove godine će ukupno biti proizvedeno 750 primeraka modela S60 Polestar i V60 Polestar, koji su namenjeni kupcima u Kanadi, Holandiji, Japanu, Švedskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u.

„To je uzbudljiv proces zbog brojnih novih jedinstvenih Polestar komponenti koje se moraju ugraditi bez ometanja standardnog proizvodnog procesa ostalih modela. Trenutak za ponos bio je kada se prvi Polestar model upadljive plave boje našao na proizvodnoj liniji sa standardnim Volvo modelima. Saradnja sa firmom Volvo je bila izuzetna i sada gledamo prema uspešnoj zajedničkoj budućnosti,“ zaključuje Henrik Fries.

Nove Volvo S60 Polestar i V60 Polestar modele, u odnosu na standardne verzije, odlikuje sportski podešeno oslanjanje i još bolji kočioni sistem u kombinaciji sa 350KS, dobijenih iz 6-cilindarskog turbo benzinca, a koje se šalju na sva četiri točka, što ih čini istinskim sportskim modelima za svaki dan.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply