NASLOVNA / VESTI / Ford počeo proizvodnju nove Fiesta

Ford počeo proizvodnju nove Fiesta

Fiesta-1

Fiesta, koja je duži niz godina najprodavaniji model u svojoj klasi na evropskom tržištu, proizvodiće se u 4 verzije – Titanium, u sportskoj varijanti ST Line, luksuznoj Vignale i po prvi put u “kros” varijanti u okviru Active paketa.
Ford je za potrebe proizvodnje nove Fieste investirao 293 miliona evra u fabriku u Nemačkoj, u kojoj će se izrađivati po jedan novi automobil na svakih 68 sekundi.

Fiesta-2

Ford naglašava da je nova generacija Fieste veća, bezbednija i štedljivija od prethodnika. Proizvođač se potrudio da značajno unapredi i unutrašnjost vozila, pa je enterijer sada dopadljiviji i znatno moderniji u poređenju sa prethodnikom.

Fiesta-3

Osim poboljšanja na estetskom planu, unapređen je i kvalitet materijala kojima je obložena kabina nove Fieste. Instrument table potpuno je restilizovana. Ventilacioni otvori izgledaju elegantnije i skladnije, baš kao i centralna konzola koja je svedenija, sa manjim brojem i boljim rasporedom dugmića.

Ford se pohvalio i brojnim elektronskim sistemima asistencije, koji treba da poboljšaju bezbednosne karakteristike ovog malog automobila.

Fiesta-4

Fiesta je opremljena tehnologijom za prevenciju sudara, sa sistemom za detekciju pešaka na putu, zatim asistencijom prilikom parkiranja, adaptivnim tempomatom, sistemom za otkrivanje drugih vozila u mrtvom uglu i upozorenjem vozača na iste, tehnologijom za održavanje automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće i mnogim drugim sistemima.

Što se tiče motora, ponudu sačinjavaju trocilindarski benzinci i dizelaši sa 4 cilindra. Nešto kasnije očekuje se i najsnažnija Fiesta ST sa 1.5 litarskim benzincem koji proizvodi 200 ks. Ovaj automobil ubrzavaće od 0 do 100 km/h za 6,7 s.

Izvor: B92.net

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply