28/11/2020 11:02:29 PM
NASLOVNA / VESTI / Platio registraciju sa 300.000 kovanica od jednog centa

Platio registraciju sa 300.000 kovanica od jednog centa

kovanice-od-jednog-centa

Iznerviran neradom agencije za motorna vozila u Virdžiniji vozač je odlučio da im plati registraciju za svoja dva nova automobila velikom količinom kovanica

Zaposleni u DMV-a (američka federalna agencija u čijoj nadležnosti su vozila) u Virdžiniji su bili prisiljeni da prebroje skoro 300.000 penija nakon što je lokalni stanovnik odlučio da se s njima tako obračuna, revoltiran njihovim postupanjem. Peni je kovanica od jednog centa i predstavlja stoti deo američkog dolara.

Nick Stafford je izjavio da je odlučio ‘prodrma’ lokalnu filijalu DMV-a plaćajući porez u iznosu od 2.697,14 dolara za registraciju svoja dva nova automobila u penijima. Peniji su napunili pet kolica, a nakon što se njihov aparat za brojanje novca pokvario, na kraju su morali ručno da ih broje zaposleni u DMV-u, za šta im je trebalo čak 12 sati.

Stafford je izjavio da je bio u ratu s DMV-om od septembra kada je pokušavao da zove lokalnu kancelariju zbog informacije o tome gde bi trebalo da registruje Corvettu svog sina jer on ima više kuća u tom kraju.

Nakon što je pokušavao da dođe do filijale DMV-a u mestu Lebanon, Stafforda su preusmerili na pozivni centar za korisnike. Nezadovoljan zbog toga, zahtevao je po zakonu o slobodi informacija direktnu vezu s agencijom. Nakon što je nazvao taj broj, rečeno mu je da broj nije za javnu upotrebu. Dok je na kraju dobio odgovor, Stafford je tražio direktne brojeve od devet drugih lokalnih DMV-a, prenosi Bristol Herald Courier.

Izvor: Tportal.hr

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply