NASLOVNA / VESTI / Pirelijeve “Noise Canceling” gume u Audija

Pirelijeve “Noise Canceling” gume u Audija

pireli_gume
Pireli je specijalno za Audi grupu razvio novu vrstu guma dizajniranih da umanje buku u vozilu, a ovaj sistem nazvan “Pirelli Noise Canceling System” će se prvi put kao deo standardne opreme naći u Audijevim modelima.

 

Buka koju proizvodi svaka guma prilikom vožnje nastaje vibracijom vazduha koji se sabija prilikom kontakta gume sa asfaltom. Preko točka, vešanja i volana se vibracije prenose u kabinu i proizvode dobro poznatu buku koja posebno može da bude zamarajuća tokom dužih putovanja. Pirelijev inovativni sistem koristi poliuretanski sunđer unutar gume koji je dizajniran da apsorbuje vibracije i na taj način umanji količinu buke u kabini vozila.

 

Na ovaj način je nivo buke duplo manji, tj. za 2 do 3 decibela niži nego ranije i omogućava znatno udobniju i prijatniju vožnju. Pireli tvrdi da su testovi pokazali da prisustvo sunđera u gumi nema nikakve negativne efekte na ponašanje i karakteristike pneumatika, a za sada će se ova tehnologija, u okviru standardne opreme, naći u “audiju RS6” i “RS7”.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply