18/09/2020 10:08:52 AM
NASLOVNA / VESTI / Penzioner vozio u kontra smeru autoputem

Penzioner vozio u kontra smeru autoputem

Nemački penzioner star 83 godine vozio je u sredu ujutru čitavih 20 minuta u pogrešnom smeru autoputem u Donjoj Saksoniji, javljaju tamošnji mediji. Pre nego što je policija uopšte uspela da reaguje i postavi prepreku, starac je primetio šta radi i bezbedno se zaustavio u blizini Braunšvajga. “Čovek nije bio pod uticajem alkohola, lekova ili droge”, rekao je portparol policije i naglasio da je 83-godišnjak morao da preda svoju vozačku dozvolu zbog izazivanja opasnosti.

saobracaj_autoput

Nemačka, sa svojom gustom mrežom autputeva, ukupne dužine najmanje 12.000 kilometara, često je mesto teških saobraćajnih nesreća koje izazivaju upravo “vozači duhovi”, kako se nazivaju oni koji na autoputu voze u pogrešnom smeru.

U zemlji se vode brojne rasprave o tome kao se zaštiti od takvih vozača koji više puta dnevno u Nemačkoj pogreše izlaz i nađu se “oči u oči” sa automobilima koji im dolaze u susret. “Vozači-duhovi” prouzrokuju tri odsto saobraćajnih nesreća na nemačkim autoputevima, pokazuje statistika, a stručnjaci upozoravaju da je problem u tome što, ako dođe do sudara, onda su posledice katastrofalne.

Tačan broj “vozača-duhova” na nemačkim putevima nije poznat, zato što mnoge takve vožnje završe srećno, odnosno, ne izazovu sudar, pa nisu ni registrovane.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …