NASLOVNA / VESTI / Penzioner koji putuje traktorom po Evropi

Penzioner koji putuje traktorom po Evropi

Ukoliko se odlučite za putovanje kroz Evropu nemački Porsche pravi veliki broj automobila koji su odlični za takav poduhvat. Međutim, jedan penzioner je odabrao upravo njihovo vozilo koje ima maksimalnu briznu od svega 20 kilometara na sat.

 

penzioner-traktorom-po-evropi

Artur Niser je šezdesetjednogodišnji penzioner iz Nemačke koji se odlučio da distancu od juga Nemačke do Velsa pređe u svom Porsche traktoru. Obzirom da ova snažna mašina može da ostvari maksimalnu brzinu od čak 20 kilometara na sat, put do Velsa koji iznosi oko 1 600 kilometara će preći za 22 dana.

 

Ovaj nemački entuzijasta se prvi put zaljubio u traktor kada je imao sedam godina. Bio je to traktor njegovog dede. One će na putu do Velsa proći kroz naravno Nemačku, Belgiju, Francusku i Englesku. On je takođe za sada na putu prikupio 3 000 evra pomoći za organizaciju “Doktori bez granica”.

 

“Bio sam potpuno sam na putovanju, ali nikada nisam bio usamljen. Pre svega me je moja ljubav prema traktoru navela na ovo putovanje. Kada sam bio u prilici da kupiom traktor znao sam da to moram da uradim,” kaže penzioner Niser.

 

Izvor

Autor: Marko Vezmar

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply