NASLOVNA / HOT / Pad prodaje Volkswagen na američkom tržištu

Pad prodaje Volkswagen na američkom tržištu

Prodaja nemačke automobilske kompanije Volkswagen je u SAD-u pala za 9,0 odsto u decembru prošle godine, dok je u čitavoj 2015. smanjena za pet odsto. Naime, samo u decembru, prodaja VW-ovih vozila je pala za 3.000 jedinica, na 30.956 vozila, dok je u čitavoj prošloj godini pala na 349.400 primeraka, prenosi agencija Frans pres. Decembarski podaci su, kako se navodi u saopštenju, ipak bolji od podataka iz novembra, kada je grupacija registrovala 25-procentni pad prodaje nakon što je VW obustavio prodaju dizel vozila za koja je utvrđeno da su opremljena softverom za manipulaciju vrednostima izduvnih gasova.

Volkswagen: Iznevereno poverenje je najskuplje

Najnoviji rezultati dolaze samo dva dana posle podizanja građanske tužbe američkih vlasti protiv VW-a zbog namernog instaliranja „prevarantskog softvera“ u oko 600.000 dizel vozila marke VW, „audi“ i „porše“, zahvaljujući kome su ti automobili uspešno prošli stroga ekološka testiranja u SAD, ali su nakon toga u vožnji na otvorenom putu emitovali do 40 puta veće količine štetnih gasova od dozvoljenih.

Novi motori za Volkswagen Caravelle i Caddy

Direktor Volkswagenovog odeljenja za putnička vozila Herbert Dis izvinio se sinoć, na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, američkim građanima i VW-ovim kupcima, navodeći da će popravka 8,5 miliona od ukupno 11 miliona inkriminisanih automobila početi uskoro, kao i da VW radi sa američkom Agencijom za zaštitu životne sredine na pronalaženju načina za popravku pola miliona vozila u SAD.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply