22/04/2021 11:04:51 PM
NASLOVNA / VESTI / Opoziv Lotusa za modele Elise i Exige

Opoziv Lotusa za modele Elise i Exige

Lotus je prošle godine opozvao svoj model Evora zbog problema sa curenjem ulja koji se vuče još od 2012. godine, isti problem ponovo pravi probleme centrali brenda u Hethelu. Ovoga puta uz već opozivanu Evoru na listi su se našli i Elise i Exige – ukupno 860 automobila koji moraju na vanrednu proveru zbog bojazni od zapaljenja.

 

lotus exige s 0

 

Iako je prošle godine Lotus opozvao svoj model Evora zbog problema sa curenjem ulja koji se vuče još od 2012. godine, isti problem ponovo pravi probleme centrali brenda u Hethelu. Ovoga puta uz već opozivanu Evoru na listi su se našli i Elise i Exige – ukupno 860 automobila koji moraju na vanrednu proveru zbog bojazni od zapaljenja.

Iako se to ranije činilo, Lotus ipak nije uspeo da otkloni problem curenja ulja na crevu koje ga dovodi do agregata. Da stvar bude još gora taj problem ne obuhvata samo Lotus Evoru već i druga dva modela – Elise i Exige. Lotus je tako sada objavio opoziv za ukupno 860 automobila proizvedenih u periodu od novembra 2007. do septembra 2011. godine.

Većina tih automobila otpada na modele Elise i Exige dok je na listi za opoziv istih onih 80 Evora S određenih za opoziv prošle godine. Svi oni dobiće novo crevo za dovod ulja čime će ponovo pokušati da se ukloni greška koja može dovesti do isticanja ulja i njegovog dolaska u kontakt sa pneumaticima ili vrućim agregatom, što može dovesti do gubitka kontrole nad vozilom i nesreće ili čak do požara.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply