NASLOVNA / VESTI / Opa: Mercedes AMG GT R stiže 24. juna

Opa: Mercedes AMG GT R stiže 24. juna

Nemački proizvođač je za ekstremnu varijantu modela AMG GT odabrano naziv koji asocira na Nissanov sportski automobil GT-R. Međutim, u stvarnosti Mercedes AMG GT R biće konkurent modelima kao što su Porsche 911 GT3 RS i McLaren 675LT.

Mercedes-amd

Automobil će za pogon koristiti unapređeni 4.0 litarski bi-turbo V8. Isti motor u do sada najsnažnijem Mercedesu AMG GT S proizvodi 510 ks, a pretpostavlja se da će u GT R verziji imati između 550 i 600 “konja”.

Uz modifikovani sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom, GT R će imati i bolje ubrzanje, pa treba očekivati da rezultat od 3,8 s, koliko je Mercedesu AMG GT S potrebno da iz mesta sitgne do stotke, bude poboljšan za nekoliko desetinki.

Mercedes-amd-2

S obzirom da će neki delovi karoserije biti izrađeni od ugljeničkih vlakana, GT R bi trebalo da bude lakši od 1.645 kg, koliko teži GT S. Uz veće kočnice i unapređene sisteme oslanjanja i upravljanja, Mercedes AMG GT R dobiće i specijalne aerodinamičke dodatke, ukljućujući i veliki zadnji spojler.

Mercedes-amd-3

Uoči premijere, zakazane za 24. jun, Mercedes je objavio kratki video tizer, a svi detalji biće poznati nakon zvanične prezentacije automobila:

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply