NASLOVNA / VESTI / Oldtajmeri za vikend u centru Beograda

Oldtajmeri za vikend u centru Beograda

Od petka 11. septembra do nedelje 13. septembra, u okviru manifestacije “24 sata elegancije”, Beograd će posetiti najpoznatiji kolekcionari klasičnih automobila iz sveta, ali i naše zemlje, sa svojim oldtajmerima iz minulih vremena. Beograd će narednog vikenda imati priliku da po peti put bude domaćin “24 sata elegancije – Concours d’Elegance & Salon of Excellence”. Manifestacija počenje u petak 11. septembra, okupljanjem učesnika ispred Belog dvora a subota 12. septembar biće u znaku događaja “Beograd Classic Car Show 2015”.

jaguar_e_type_roadster_series_1_1961

Na Kalemegdanu će biti predstavljene zvezde među automobilima, u vlasništvu najpoznatijih svetskih i domaćih kolekcionara. Okupljanje oldtajmera počinje u 10 h u Kalemegdanskom parku, a u 11 h biće otvorena izložba fotografija posvećena knjizi “Beogradski konkurs elegancije između dva rata” autora Miroslava Milutinovića. U 12 h uslediće “Tour Historique 2015”, paradni defile klasičnih automobila po stazi oko Kalemegdana kojom se vozila famozna trka formula davne 1939. godine.

Istog dana, od 13h, na Zemunskom keju ispred Grand Casina koji se nalazi u hotelu Jugoslavija biće održana izložba a zatim i izbor najlepših klasičnih automobila u različitim kategorijama, a nagrade će biti dodeljene pobednicima u 18 h. Ovogodišnja manifestacija posvećena je obeležavanju 80 godina od osnivanja luksuzne automobilske marke Jaguar, čiji oldtajmeri će biti takođe prisutni u Beogradu tokom vikenda.

Organizator najavljuje brojne retke klasične automobile, među kojima su Lancia Lambda MilleMiglia iz 1928, Rolls Royce Wraith iz 1939, Alfa Romeo 1900 C Sprint Coupe, serija 1a PininFarina iz 1953. godine, Bentley Type R iz 1954, Ferrari Dino 246 GT Berlinetta PininFarina iz 1971, Aston Martin Lagonda V8 iz 1985. i mnogi drugi. Posebno mesto među ekskluzivnim klasicima imaće postava Jaguarovih modela kao što su E-Type i XJS.

Trodnevni spektakl posvećen automobilskoj kulturi održaće se u partnerstvu sa Grand Casinom Beograd i Srpskim savezom za istorijska vozila, uz podršku Muzeja automobila i saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda, a pod patronatom kraljevske porodice Karađorđević.

Sve ostale informacije možete saznati na sledećoj adresi: http://www.24hoursofelegance.com/

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …

Leave a Reply