NASLOVNA / HOT / Od 1. februara plaćanje parkinga po minutu u Beogradu

Od 1. februara plaćanje parkinga po minutu u Beogradu

Od ponedeljka 1. februara ove godine korisnici zonskog sistema parkiranja i SMS parkirališta u Beogradu će biti u mogućnosti da plate parking po utrošenim minutima. To će biti omogućeno kroz START-STOP aplikaciju. Za razliku od ranijeg sistema gde se plaćalo isključivo po satu, sada će biti moguće plaćanje po minutu. Pritom, putem START-STOP aplikacije moguće je plaćanje parkiranja za više vozila istovremeno u bilo kojoj zoni. Ovim potezom JKP Parking servis će naplatu vršiti znatno pravednije, jer će se parking mesto plaćati onoliko koliko se i koristi. Dakle, ukoliko se zadržite sat i pet minuta nećete, kao do sada, plaćati dva sata, već tačno onoliko koliko ste i koristili svoje parking mesto.

Naši će “ljubimci” biti bezbedniji

Aplikacija se za Android operativni sistem preuzima sa Google Play Store, za iOS operativni sistem sa Apple servisa – AppStore, a moguće joj je pristupiti i pomoću Internet pretraživača odnosno START-STOP WEB portala https://startstop.parking-servis.co.rs.

Pravo potpisivanja ugovora imaju domaća fizička i pravna lica sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, sa vozilom u vlasništvu, pod uslovom da nemaju dugovanja prema tom preduzeću na ime izdatih naloga za plaćanje dnevnih parking karata.

parking_servis_start_stop_aplikacija_1

Fizička lica prilikom potpisivanja ugovora treba da dostave na uvid ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu. Pravno lice treba da dostavi dokaz o registrovanom sedištu firme na teritoriji grada Beograda, kao i da isto nije u postupku stečaja, likvidacije ili restrukturiranja i da ima vozilo u vlasništvu ili da je korisnik vozila upisan u saobraćajnu dozvolu.

Prilikom potpisivanja ugovora, korisniku se dodeljuje korisničko ime i lozinka, koju je korisnik obavezan da promeni odmah posle prvog pristupa aplikaciji. Dodatne informacije o zahtevu za korišćenje aplikacije, kao i uslovima i načinu korišćenja, možete naći na sajtu “Parking servisa”.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply