NASLOVNA / HOT / Očajna prodaja na Bubanj Potoku – Pljeskavice bolje prolaze od automobila

Očajna prodaja na Bubanj Potoku – Pljeskavice bolje prolaze od automobila

U Srbiju je ove godine uvezeno oko 110.000 polovnjaka što jako loše utiče na tržište novih vozila, ali i na prodaju polovnih. Zbog prekomernog uvoza polovnih automobila u Srbiji, prema nekim procenama na kupce čeka oko 200.000 vozila. Polovnjaci se nude na pijacama i placevima kojih je sve više i gotovo da se stiče utisak da se svako malo otvori neki novi, često odmah do starog. Kako bi pokušali da poboljšaju prodaju, mnogi placevi nude kupovinu po povoljnim uslovima u dogovoru sa jednom ili više banaka, tako da su čak i krediti često brza opcija.

bubanj_potok_dec_2015_1

Nažalost, najavljene promene standarda motora sa Euro 3 na Euro 4 prilikom uvoza polovnih vozila krajem godine nema, ali su uvoznici požurili da napune lagere jeftnim i ekološki isluženim vozilima sa Zapada. Poražavajuća je informacija da su najveći procenat uvezenih vozla ona koja koriste dizel agregat i da su proizvedena između 2001. i 2003. godine. Kupci kažu da su to vozila koja su umesto na reciklazu u Uniju, zalutala na naše tržište i nisu pogrešili, jer Srbija postaje zemlja u koju se bukvalno sliva otpad.

bubanj_potok_dec_2015_2

Tokom intervjua sa nekoliko posetilaca auto pijaci na Bubanj Potoku, RTS je saznao sledeće. “Nikada nije bilo da strani automobli budu jeftiniji nego na Zapadu, ili su prešli velki broj kilometra ili su oštećeni”, kaže kupac Zoran Obradović iz Ljiga.

Cenovno gledano najviše se traže automobili do 2.500 evra. Kupci kažu da su to danas velike pare, a prodavci, da ozbiljnih kupaca nema.

I dalje na Bubanj Potoku na najvećoj pijaci automobila na Balkanu pljeskavice se bolje prodaju nego vozila. Njihova cena kažu prodavci, ne menja se već 10 godina

“Kupi ko je gladan, ko hoće da pojede inače, nije kao što je bilo”, kaže Gari Leskovac, prodavac pljeskavica.

Ko danas želi da kupi polovan auto mora biti strpljiv, treba dobro da prokontroliše prateću dokumentaciju i na kraju da stručno lice pregleda vozilo.

Dešava se da automobili sa povoljnom početnom cenom na kraju posle mnogih popravki koštaju dvostruko više za dve godine.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply