NASLOVNA / KONCEPTI / Novi VW Phaeton će da izgleda ovako?

Novi VW Phaeton će da izgleda ovako?

Volkswagen je pre par meseci objavio da je odustao od Phaetona, svoje najveće limuzine, na britanskom tržištu. Ipak, i pored nekoliko fejsliftinga, moramo priznati da je vreme da se na svim tržištima ponudi nova generacija i to je upravo ono što će VW verovatno da učini u toku 2017. godine.

ovako_ce_da_izgleda_novi_phaeton

Volkswagen je investirao oko milijardu dolara u razvoj još uvek aktuelnog Phaetona koji nikada nije postigao planiranu prodaju od 20.000 komada godišnje. Početkom ove godine se pojavila i procena analitičara da je Volkswagen na svakom prodatom Phaetonu u periodu od 2002. do 2012. godine izgubio čak 28.000 evra.

Bez obzira na sve navedeno, u Volkswagenu pripremaju i novu, drugu generaciju, čija promocija bi dakle trebalo da se održi tokom 2017. godine.

Kako bilo, novi Phaeton će biti veći od aktuelnog, biće napravljen na VW MLB Evo platformi, a po nekim ranijim najavama mogao bi da dobije aluminijumsku karoseriju. U paleti motora će se naći benzinski i dizel agregati, a može se očekivati i plug-in hybrid verzija. Jedan od motora u ponudi bi trebalo da bude i nedavno predstavljeni 6,0 litarski twin-turbo W12 sa 608KS i 900 Nm obrtnog momnta. Volkswagen najavljuje da će ovaj W12 biti “najekonomičniji 12-cilindrični agregat u segmentu luksuznih vozila”, a između ostalog ima start/stop sistem i sistem deaktivacije cilindara.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …