NASLOVNA / VESTI / Novi Volkswagen Golf u septembru 2019.

Novi Volkswagen Golf u septembru 2019.

Volkswagen-Golf-2019-1

Poznati su novi detalji oko dolaska potpuno nove generacije najpopularnijeg kompakta.

Novi Golf bi trebalo da debituje 2019. godine na sajmu automobila u Frankfurtu, zajedno s električnim modelom I.D, javlja britanski AutoExpress. Suprotno ranijim najavama da će I.D. biti nosilac Volkswagenove budućnosti, to ipak ostaje Golf.

“Prioritet je Golf jer će nova generacija biti naš bazni proizvod, i to nam je u fokusu, Možete ga opet zvati Das Auto”, rekao je za britanski magazin šef Volkswagena Herbert Diess.

Kao što je i većina pretpostavljala, dizajn novog Golfa ne donosi ništa dramatično, posebno u pogledu odnosa osnovnih dimenzija. Nešto moderniji izgled prednjeg dela će osigurati atraktivnija svetlosna grupa, a bočna silueta bi trebalo da otkrije niži položaj poklopca motora. Pozadi će uzor biti Arteon, ali ponavljamo, bez velikih izleta u nepoznato.

Volkswagen-Golf-2019-2

S druge strane, kabina će ponuditi potpuno novi doživljaj. Prekidači su već sada nepoželjni, a na novom Golfu ustupiće mesto digitalnim ekranima. Povećaće se i ponuda prostora, a podrazumeva se i dalje podizanje kvaliteta materijala.

Postavljen na modifikovanu MQB platformu, Golf će izgubiti i do 70 kg, dok će u ponudi motora glavnu reč voditi 1.5 litarski turbo agregati uključujući i novi dizelaš. Takođe, realno je očekivati lagano uvođenje hibridnih tehnologija i zadržavanje GTE verzije. S druge strane, e-Golf odlazi u istoriju, a zameniće ga I.D.

Izvor: Index.hr

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply