NASLOVNA / VESTI / Novi Talisman izložen na štandu u Frankfurtu

Novi Talisman izložen na štandu u Frankfurtu

Francuski proizvođač u Frankfurtu je izložio i model Talisman u sedan i Estate karavan verziji, koji će na tržištu odmeniti posustalu Lagunu ali i top limuzinu Latitude. Automobil je dugačak 4,85 m, širok 1,87 m i visok 1.46 m. Međuosovinsko rastojanje dostiže 2,81 m. Talisman Estate duži je od sedana za 10 mm (4.860 mm), dok su širina, visina i međuosovinsko rastojanje ostali isti.

renault_talisman_frankfurt_2015_1

Limuzina raspolaže velikim prostorom za odlaganje prtljaga koji dostiže 608 l. Zanimljivo je da karavan zaostaje za limuzinom kada je reč o baznom prtljažnom prostoru. Naime, Talisman Estate raspolaže sa 572 l, ako se računa samo do pregrade koja se nalazi u visini gornje ivice naslona zadnjih sedišta.

procurele_slike_renault_talisman_sedana_4

Kupcima će na raspolaganju biti dva benzinca i tri dizelaša. Benzinske opcije uključuju turbo-punjene motore TCe 150 i TCe 200 (sa 150, odnosno 200 ks), koji su povezani isključivo sa sedmobrzinskim automatskim menjačem sa duplim kvačilom. Oni koji se opredele za dizel varijantu, mogu da biraju između dCi 110 i dCi 130 jedinica. Ova dva motora kombinuju se sa šestostepenim manuelnim ili opcionim sedmobrzinskim menjačem sa duplim kvačilom. U ponudi će biti i dCi 160, twin turbo-dizelaš kod koga se snaga na točkove prenosi pomoću šestobrzinskog automatika sa duplim kvačilom.

Prodaja bi trebalo da počne na jesen, nakon sajma u frankfurtu. Cena za sada nije poznata.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply