11/12/2019 12:39:42 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / Novi superautomobil Aston Martina?

Novi superautomobil Aston Martina?

Nakon prilično duge pauze oglašavanja na temu novog vozila, izvršni direktor Aston Martina Endi Palmer je potvrdio da njegova firma razmišlja o novom superautomobilu koji bi poput “One-77” modela pre svega bio namenjen drumskoj vožnji za razliku od “vulkana” koji se specjalizovao za vožnju po trkačkim stazama.

aston_martin_superautomobil

U razgovoru sa magazinom Auto Express, Palmer je rekao da će odluka o novom superautomobila Aston Martina definitivno biti doneta do kraja godine, ali novi model svakako ne treba uskoro očekivati. Nedavno su se pojavile informacije da bi projektu mogao da se pridruži dizajenr Formule 1 Edrijen Njuvi koji je zadužen za aerodinamiku Red Bulovih trkačkih modela, međutim, Palmer je odbacio ove tvrdnje.

aston_martin_superautomobil_2

S obzirom da se Aston Martin trenutno nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, prioriteti su osveženje ostarele ponude modela, kao i razvoj profitabilnih novih modela, pre svega luksuznog SUV-a, a prvi novitet britanske firme u narednom periodu je zamena za “DB9”. Nakon njega će biti predstavljena zamena za “vantadž” za kojim sledi pomenuti SUV.

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …