NASLOVNA / KONCEPTI / Novi Phaeton ima isuviše velike troškove proizvodnje

Novi Phaeton ima isuviše velike troškove proizvodnje

Volkswagen će ipak pomeriti predstavljanje druge generacije luksuzne limuzine Phaeton za neki naredni period kako bi snizio troškove proizvodnje i nabavke materijala koji se koristi u izradi vozila. Zahvaljujući slaboj prodaji, aktuelni Phaeton i do sada je stvarao glavobolje čelnicima kompanije. U 2014. kupcima je isporučeno svega 4.000 ovih automobila, ili 30 odsto manje nego u 2013. godini.

novi_phaeton_kasni_2

Kada se 2002. pojavila prva generacija, bivši predsednik Volkswagena, Ferdinand Piech, imao je ideju da tržištu ponudi konkurentan automobil u rangu Mercedesa S klase. Ipak, sa cenom od oko 90.000 evra Phaeton nikad nije uspeo da privuče značajan broj kupaca. Osim toga, procenjuje se da je kompanija na svakom primerku koji je prodala između 2002. i 2012. beležila gubitak od 28.000 evra. Iako je razvoj nove generacije u finalnoj fazi, izgleda da VW još uvek okleva da pokrene proizvodnju.

novi_phaeton_kasni_3

Najnovije informacije govore da rukovodstvo želi da smanji proizvodne troškove, kako bi automobil imao nižu maloprodajnu cenu i bio pristupačniji potencijalnim kupcima. Ova odluka ne iznenađuje s obzirom da je u skladu sa ranije proklamovanim planom Volkswagena da poveća profit smanjenjem troškova u proizvodnji vozila. Veće iznenađenje je to što kompanija nije sasvim odustala od nove generacije modela Phaeton, nakon što je Ferdinand Piech u aprilu 2015. otišao sa mesta predsednika.

novi_phaeton_kasni_1

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …