NASLOVNA / KONCEPTI / Novi Nissan Leaf će imati radijus kretanja do 200 Km

Novi Nissan Leaf će imati radijus kretanja do 200 Km

Pored visoke cene, glavni problem na koji auto industrija nailazi kada je u pitanju masovna proizvodnja električnih automobila je autonomija vozila. Jednostavno, baterije nisu dovoljno usavršene da bi omogućile automobilima da se kreću 300, 400, 500 ili više kilometara od jednog do drugog punjenja.

nissan_leaf_za_2016

Razlozi su brojni, od težine samih baterija, tehnologije koja se koristi za dobijanje energije, ali sve je to nebitno za krajnjeg korisnika koji je navikao da sa aktuelnim vozilima pređe 400 i više kilometara na jednom rezervoaru. Dok se ova karakteristika ne dovede na isti nivo kod električnog automobila, ovi proizvodi su osuđeni na to da popunjavaju nišu. Nissan želi da poboljša autonomiju sa novim Leaf modelom za 2016. godinu.

Nissan Leaf bismo trebali da vidimo već tokom leta naredne godine i umesto dosadašnje litijum-jonske baterije od 24 kWh, imati novu kapaciteta 30 kWh. Zahvaljujući tome automobil će sa jednim punjenjem baterije moći da pređe i do 200 km što je znatno više od aktuelnog modela koji ima radijus kretanja od svega 135 km.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …