NASLOVNA / VESTI / Novi Mercedes G klase (dopunjeno)

Novi Mercedes G klase (dopunjeno)

Mercedes-G-klase-1

Mercedes se priprema za premijeru nove G klase, automobila koji je kroz svoj neobično dugi životni vek stekao veliku bazu veoma vernih poklonika.

Podsetimo, legendarna G klasa je prvobitno lansirana 1979. i namera Mercedesa je bila da G klasu zameni s M klasom krajem 90-ih godina prošlog veka, ali to se nikad nije dogodilo jer je G klasa zahvaljujući vernim kupcima i imidžu nastavila da egzistira uz svog naslednika.

Šef razvoja ovog automobila Gunnar Guethenke je još ranije otkrio nekoliko detalja o novoj generaciji koja bi trebalo da bude predstavljena sledeće godine. Pre svega u Mercedesu očekuju od naslednika da nastavi stopama originala, a u tome će mu pomoći nekoliko značajnih činjenica koje su u međuvremenu dobile svoje potvrdu.

Redom, nova G klasa će imati nezavisno prednje vešanje, biće oko 10 cm šira od svog prethodnika, kabina će biti prostranija i još opremljenija i komfornija, a ovaj novitet će pokretati linija novih 6-cilindričnih turbo motora koji će ponuditi optimalnu kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Uprkos naglasku na udobnosti i komforu, nova G klasa će navodno ostati beskompromisan i robusan automobil sposoban za savladavanje zahtevnih terena. Za to će naime biti zaslužna “tri stuba off-road voznih sposobnosti”, odnosno body-on-frame konstrukcija, mogućnost zaključavanja diferencijala i reduktor, kojima će moći da se pohvali i nova G klasa.

Tekst: Autonet.hr

PROČITAJ I OVO!

ZaštojenemogućizvozFiat aLuRusiju?

Sudbina fabrike u Kragujevcu biće najverovatnije poznata 1. marta

Još uvek nema nikakvih konkretnih vesti iz Fiata, a ni Stellantisa u vezi sa statusom …

Leave a Reply