NASLOVNA / HOT / Novi Megane u fokusu Renaulta

Novi Megane u fokusu Renaulta

Renault je u Frankfurtu akcenat bacio na novi Megane i Talisman koje vidi kao proizvode najvrednije pažnje posetilaca. Novi Megane, koji je izložen na štandu Renaulta u Frankfurtu, duži je i širi od prethodnika, ali je istovremeno niži od aktuelnog modela za 25 mm.

renault_megane_frankfurt_2015_1

Karoserija je u nivou prednjih točkova proširena za 47 mm, a kod zadnjih za 39 mm. Međuosovinsko rastojanje poraslo je za 28 mm, pa će putnici imati više komfora nego u prethodnoj generaciji. Franck Le Gall, koji potpisuje dizajn spoljašnjosti, dodao je nekoliko hromiranih detalja kako bi auto imao luksuzniji izgled.

renault_megane_frankfurt_2015_2

Osim standardne verzije, u ponudi će biti i sportska GT verzija, koja je opremljena Renault Sport 18 inčnim alu felnama i ofarbana u posebnu nijansu plave boje. U odnosu na običan Megane, GT ima i drugačiju masku hladnjaka, branik agresivnijeg dizajna, dve izduvne cevi, zadnji difuzor… Unutrašnjost nove generacije kompaktnog hečbeka, u kojoj dominira veliki ekran multimedijalnog sistema, praktično je preslikana sa modela Talisman.

renault_megane_frankfurt_2015_4

U početku, kupcima će biti na raspolaganju šest motora – tri dizelaša i isto toliko benzinaca. Dizel ponuda obuhvata dCi jedinice sa 90 ks (66 kW), 110 ks (81 kW) i 130 ks (96 kW). Oni koji se odluče za benzinske motore imaće mogućnost izbora između TCe agregata sa 100 ks (74 kW), 130 ks (96 kW) i 205 ks (151 kW).

renault_megane_frankfurt_2015_3

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply