NASLOVNA / KONCEPTI / Novi Megane pripremljen za sajam u Frankfurtu

Novi Megane pripremljen za sajam u Frankfurtu

Renault će imati dve značajne premijere na predstojećem frankfurtskom auto-salonu. Pored limuzine Talisman, posetioci štanda francuskog proizvođača po prvi put će moći da vide i novu, četvrtu generaciju kompaktnog modela Megane. Novi Megane biće predstavljen 15. septembra, na konferenciji za medije koju će održati prvi čovek kompanije Renault Nissan, Carlos Ghosn.

2016-Renault-Megane-4-455

Druga zvezda francuskog proizvođača na salonu biće Talisman, koji će se proizvoditi u sedan i karavan verziji. “Megane 4 imaće veoma atraktivan, sportski izgled. Sa brojnim novim tehnologijama, lepo će se uklopiti u aktuelnu gamu naših vozila”, izjavio je u maju prvi čovek dizajna francuskog proizvođača, Laurens Van Den Acker .

Hečbek će biti baziran na CMF mehaničkoj platformi koju koristi i Nissan Pulsar. Na taj način dodatno će se smanjiti troškovi proizvodnje, ali će i Megane biti lakši od prethodnika. Unutrašnjost automobila biće unapređenja korišćenjem kvalitetnijih materijala, a broj dugmića i komandi značajno smanjen, s obzirom da će se funkcijama i sadržajima u vozilu upravljati preko velikog devetoinčnog displeja multimedijalnog sistema.

PROČITAJ I OVO!

Počela proizvodnja Mercedesa-AMG One (VIDEO)

Mercedes je još septembra 2017. godine na sajmu u Frankfurtu predstavio koncept hiperautomobila Project One, …