12/06/2024 11:23:52 PM
NASLOVNA / HOT / Dodge Neon je američki Fiat Tipo

Dodge Neon je američki Fiat Tipo

Fiat Tipo je nedavno zvanično krenuo u prodaju, a može se slobodno reći da privlači dosta pažnje kupaca koji traže pristupačnu limuzinu. Dok čekamo da se pojave i ostale verzije kao što su karavan i hečbek, Fiat je bio zazuet prilagođavanjem Tipa za američko tržište. Štaviše, novi Fiat Tipo će u SAD biti lansiran kao potpuno novi Dodge Neon, a iako nema detalja osim jedne slike jasno je da je reč o istom automobilu koji će imati samo izmenjenu prednju masku i amblem kako bi bio prepoznatljiviji među američkom populacijom.

dodge_neon_americki_fiat_tipo_feb_2016

Podsetimo se, Fiat Tipo je manja limuzina čije međuosovinsko rastojanje od 2.64 metara uz pametnu upotrebu prostora nudi dosta prostora i komfor. Spoljne dimenzije su kompaktne (4.54/1.79/1.49 m), ali je zapremina prtljažnika solidnih 520 litara. Fiat Tipo na prednjoj osovini upošljava nezavisno McPherson ogibljenje, ali se za zadnju osovinu koristi torzija kao jeftinije i mehanički jednostavnije rešenje.

Pogledajte novi Fiat Tipo [Galerija]

U Evropi, u ponudi će biti iz tri nivoa opreme, četiri verzije motora (benzinski motori 1.4 16v Fire sa 95 KS i 1.6 1.6v E.torQ sa 110 KS, i turbo dizel motori 1.3 MultiJet II sa 95 KS i 1.6 MultiJet II sa 120 KS), dva sistema prenosa (manuelni sa pet ili šest brzina ili šestostepeni automatski, dostupan samo uz 1.6 E.torQ), palete različitih boja karoserije (pastelne i metalik boje), dve veličine alu felni (16 i 17 inča) i četiri različite konfiguracije enterijera.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply