12/06/2024 11:51:19 PM
NASLOVNA / HOT / Novi Dodge Viper stiže 2020. godine?

Novi Dodge Viper stiže 2020. godine?

Proizvodnja modela Dodge Viper zvanično je obustavljena prošlog leta, a šanse za njegov povratak su bile minimalne, pre svega jer je fabrika u kojoj se on proizvodio transformisana u jednu vrstu muzeja u kojem se izlažu koncept modeli i vozila iz istorije.

Međutim, ljubitelji ovog modela nikada nisu prestali da veruju u to da bi Viper mogao biti ponovo rođen, a s vremena na vreme su se pojavljivale i glasine koje su tako nešto najavljivale. Magazin Car and Driver je poslednji u nizu koji je objavio jednu takvu glasinu, a po njihovim navodima ovaj model bi opet mogao da se pojavi oko 2020. godine.

viper-2018

Naime, nije objavljeno puno informacija, ali se navodi da bi sledeća generacija ovog modela mogla biti bazirana na „spaceframe“ platformi, te da bi njegova karoserija mogla biti izrađena od ugljenikovih vlakana i aluminijuma. Takođe se navodi da će iper zadržati svoju klasičnu formu, ali da će prvo biti lanisran kao roadster. Kupe će mu se pridružiti nekoliko godina kasnije.

Međutim, dok će forma i izgled modela biti minimalno izmenjeni, nova generacija modela Viper neće imati jednu od svojih najbitinijih odlika. Reč je o V10 agregatu koji se u njemu nalazio od samog početka. Naime, on će biti zamenjen atmosferskim V8 agregatom. Još uvek ništa nije zvanično, ali se navodi da bi sa tim agregatom, nova generacija Viper-a proizvodila oko 550 konjskih snaga. Ako nova generacija zaista bude kreirana, velike su šanse da će se u njoj nešto kasnije naći i Hellcat V8 agregat koji će razvijati više od 700 konjskih snaga. Očekuje se da agregat bude povezan sa manuelnim menjačem.

Ako sve bude onako kako se navodi u ovim najnovijim informacijama, sledeća generacija modela Viper bi mogla da debituje na Sajmu automobila u Detroitu sledeće godine, koja će ujedno biti i trideseti rođendan originalnog modela.

Izvor: Vrele Gume

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Jedan komentar

Leave a Reply