NASLOVNA / VESTI / Novi Dacia Duster bez verzije sa sedam sedišta

Novi Dacia Duster bez verzije sa sedam sedišta

Novi-Dacia-duster-2018-1

Ovaj terenac iz Dacie nalazi se u procesu stvaranja i u njega se polažu velike nade. Biće u potpunosti novi model koji će zameniti skoro osveženu verziju i biće predstavljen na sajmu automobila u Frankfuru u septembru ove godine.

Trenutni model nalazi se u prodaji već sedam godina, pa kao posledica toga uskoro će biti zamenjen. Očekuje se da će se nova verzija naći u prodaji tek od leta 2018. godine.

Što se tiče dizajna, nova verzija Duster-a se neće mnogo razlikovati od prethodne verzije. Maska je takođe veoma slična sadašnjoj, ali farovi imaju novi oštriji dizajn.

Novi-Dacia-duster-2018-2

Što se karoserije, Dacia će verovatno hteti da zadrži cenu na minimumu, pa stoga će biti bazirana na novoj B0 platformi.

Motor će verovatno biti preuzet od Renaulta. Sada je Duster dostupan u dve verzije sa četvorocilindričnim motorom, jedan ima 108 konjskih snaga i zapreminu 1,6 litara, a rugi ima 124 konjskih snaga i zapreminu 1,2 litara. Dizel motor dCi ima 109 konjskih snaga i zapreminu 1,5 litara. Postoji mogućnost da se u ponudi nađe i nešto novija verzija dizel verzija zapremine 1,6 litara. Pogon na svim točkovima je rezervisan samo za najskuplju verziju.

Na ceremoniji povodom milionitog automobila u Tandžiru otkriveno je da novi Duster neće imati verziju sa sedam sedišta.

Izvor: Vrelegume.rs

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply