NASLOVNA / VESTI / Novi BMW Z5 ipak će pokretati šestocilindrični benzinac

Novi BMW Z5 ipak će pokretati šestocilindrični benzinac

bmw-z5

Pre izvesnog vremena pričalo da će naslednik BMW-a Z4 dobiti dvolitarske motore. Sad imamo potpuno nove informacije o njemu, a one ovoga puta dolaze direktno od BMW-a. Predstavnik minhenskog proizvođača Kai Lichte potvrdio je da je projekat na kome rade u saradnji sa Toyotom zaista zamena za Z4, kao i da će taj novitet pokretati šerstocilindrični motor.

 

Novi Z5, kako ga sada zovemo, biće klasični BMW-ov šestocilindrični sportista, potvrdio je BMW-ov predsravnik Kai Lichte. On je takođe otkrio i razlog zbog koga su se Nemci odlučili na saradnju sa Toyotom. Potražnja za takvim automobilima je sve slabija pa je bilo potrebno naći strateškog partnera kako bi se smanjili troškovi i omogućio dalji život pomenutog modela.

 

Glasine o hibridnoj verziji Lichte nije komentarisao što naravno ne znači da ona nije deo BMW-ovih planova za budućnost. Kako verodostojnih informacija nema, još jednom ćemo se okrenuti glasinama koje kažu da će novi Z5 dobiti benzinac koji se trenutno razvija za novu generaciju serije 7. Reč je o 3,0 litarskom turbo agregatu koji bi mu trebalo doneti 340KS i 440 Nm obrtnog momenta.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply