NASLOVNA / VESTI / Novi Alfa Romeo V6 motor dolazi sledeće godine

Novi Alfa Romeo V6 motor dolazi sledeće godine

2015-Alfa-Romeo-GTV-concept-side

Okoreli Alfisti željni su novih informacija o novitetima koji tek treba da dođu. Izlaskom Alfa Romeo 4C oživela se stara slava, ipak po vremenu kako prolazi ne nazire se ništa novo. Međutim, nije tako, i Fijat, tj. Alfa Romeo će sa predstavljanjem novog sedana u junu sledeće godine otkriti i novi V6 motor.

Ostaje pitanje o “koliko novom“ motoru se zapravo radi jer je izvesno da će upravo taj motor biti delimično modifikovani Maseratijev trolitarski V6 motor koji je zapravo dobrim delom kreirao Ferrari. U svakom slučaju, za Alfa Romea ovaj motor će imati zapreminu od 2,9 litara, a sa dve turbine i verujemo da će maksimalna snaga biti oko 480KS.

Pored najsnažnijeg motora čiju premijeru očekujemo u sedanu srednje klase koji će ciljati na BMW-a serije 3 i Audija A4, Fiat planira da predstavi i nekoliko verzija dvolitarskog turbo benzinca sa rasponom snage od 180KS do 330KS. Takođe, stiže i novi 2,2 litarski dizelski motor sa maksimalnom snagom od 210KS (što i nije preterano impresivno kada znamo da Volkswagen već prodaje dvolitarski TDI sa 240KS).

Sa ovako snažnim motorima, Alfa će definitivno imati dobru bazu za nastup na tržištu, a kompletnu ponudu zaokružiće i trolitarski dizel motor koji ipak neće biti dostupan za sedan srednje klase. Dizelski motor nam je već poznat iz Maseratija i Jeepova nove generacije, a radi se o motoru koji, trenutno, u svojoj najsnažnijoj verziji razvija 275KS. Za Alfinog velikog sedana i eventualnog SUV-a, ovaj motor, koji je proizvela kompanija VM Motori, će biti pojačan na 340KS.

Iako se za sada radi samo o najavama, prilično je izvesno to da će automobili Alfa Romea biti dostupni sa ovako potentnim motorima.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply