NASLOVNA / KONCEPTI / Nove slike Mercedes GLC Coupe-a

Nove slike Mercedes GLC Coupe-a

Posle koncept verzije Mercedes priprema i serijski GLC Coupe, a to potvrđuje i novi set špijunskih slika maskiranog test primerka. Mercedesov GLC Coupe concept je predstavljen pre nekoliko meseci na sajmu automobila u Šangaju, gde je prikazan u formi veoma bliskoj serijskoj verziji. Ta serijska varijanta će se pojaviti u prodaji tokom 2016. godine i konkurisaće BMW-u X4.

mercedes_glc_coupe_1

Treba podsetiti da je serijski GLC Coupe još u aprilu potvrdio Mercedesov šef za istraživanje i razvoj Prof. Dr. Thomas Weber, koji je za medije tada izjavio da će GLC Coupe concept krenuti u serijsku proizvodnju, ali tek nakon što Mercedes predstavi modele GLC (promovisan inače 17. juna u Nemačkoj) i GLS (redizajnirana verzija aktuelnog modela GL).

mercedes_glc_coupe_2

Kako se očekuje, GLC Coupe će zbog oblika zadnjeg dela krova imati manje mesta za glave putnika pozadi, a i prtljažnik će biti manje zapremine (standardni GLC ima prtljažnik od 580 litara). U ponudi motora kod serijskog modela će biti više četvorocilindričnih i šestocilindričnih benzinaca i dizelaša (kao i kod standardnog GLC-a), a najavljuje se i plug-in hibridna varijanta GLC Coupe 350 e. Hibridni GLC Coupe će kombinovati 2,0 litarski turbo sa 211KS i elektromotor sa 60 kW, pri čemu će autonomija samo na struju iznositi oko 30 km.

mercedes_glc_coupe_3

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …