NASLOVNA / VESTI / Nova tehnologija: gume sa manjom bukom

Nova tehnologija: gume sa manjom bukom

Izrada automobilskih guma novom tehnologijom na bazi pene osetno se smanjuje buka u unutrašnjosti vozila nastala pri kotrljanju pneumatika.

 

Audi A8L 111111

 

Kompanija Goodyear Dunlop Sava Tires predstavila je novu tehnologiju izrade pneumatika sa ciljem da se smanji nivo buke koja nastaje pri kotrljanju. Nova tehnologija omogućava vozačima da u većoj meri uživaju u zvuku motora, jer do 4 dBA smanjuje ukupnu buku u unutrašnjosti vozila.

Ova tehnologija ublažava amplitude frekvencija rezonance na površini naleganja za 11 dBA do koje dolazi tokom kotrljanja pneumatika po putu. Time se smanjuje unutrašnja buka pri kotrljanju, pa je kabina vozila izuzetno tiha u širokom rasponu brzine vožnje.

Goodyearova tehnologija “SoundComfort“ je finansijski efikasna i tehnički stabilna tehnologija. Njena glavna karakteristika je uložak od poliuretanske pene sa otvorenim ćelijama na unutrašnjoj površini pneumatika. Pena je dovoljno laka da ne utiče na broj pređenih kilometara, otpor kotrljanja ili performanse pri velikim brzinama. Na raspolaganju je za letnje, zimske, RunOnFlat i pneumatike za sva godišnja doba.

Trenutno je ova tehnologija dostupna samo za pneumatike originalne opreme Audija A8, i to:

Eagle F1 Asymmetric – 255/45R19 104Y XL (letnji)

Eagle LS2 – 255/45R19 104H XL (za sva godišnja doba)

Excellence – 255/45R19 104Y XL (RoF)

Eagle F1 Asymmetric – 265/45R20 104Y XL (letnji)

Kada je reč o Dunlopovoj tehnologiji “Noise Shield”, sloj usavršene pene unutar pneumatika doprinosi da vazduh manje vibrira, te da buka bude manja. Pena je sastavni deo pneumatika tokom njegovog celog veka trajanja i pri normalnom korišćenju sve vreme smanjuje nivo buke

Ovu tehnologiju izabrao je Audi za pneumatike originalne opreme za neke od svojih poznatih sportskih modela kao što su RS6 i RS7, kao i novi A8.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Jedan komentar

  1. Nisam siguran kako funkcionise krpljenje takvih guma u slucaju busenja a takodje nisam siguran da li moze da se koristi sprej za eventualno krpljenje dok se ne ode kod vulkanizera :RpS_blushing:

Leave a Reply