NASLOVNA / VESTI / Nova Honda Civic za 2017. godinu

Nova Honda Civic za 2017. godinu

U poslednje vreme Honda je prikazala nekoliko vrlo zanimljivih noviteta, poput Civic Type R, NSX, novi Jazz, HR-V itd. Međutim, sada sva pažnja automobilske javnosti prelazi na na novu, desetu generaciju Civica. Novi Civic se u Evropi očekuje tokom 2017. godine, a ovaj rival VW Golfu, Opel Astri, Ford Focusu i ostalim modelima C segmenta će se i dalje proizvoditi u Velikoj Britaniji.

honda_civic_2017_render_1

Novi Civic će naravno odlikovati izmenjeni dizajn, uz prostraniji enterijer sa velikim centralnim ekranom osetljviim na dodir, ekonomičnije motore i dugačaku listu bezbednosnih sistema. Tokom 2018. se očekuje novi Civic Tourer (karavan), a kasnije i Civic Type R sa više od 350 konja.

honda_civic_2017_render_2

Od motora se za sada pominju 1.5 litarski benzinac i 1.6 litarski dizelaš, a tu bi verovatno trebalo da bude i novi 2.0 litarski benzinski agregat koji će zameniti aktuelni 1.8 litarski. Što se tiče američkog Civica, izvršni potpredsednik u American Honda Motor John Mendel je nedavno najavio određne izmene u ponudi ove japanske marke.

honda_civic_2017_render_3

Pre svega, najavljeno je da će nova, deseta generacija Civica u Severnoj Americi biti dostupna sa paletom od dva motora. Međutim, u gami novog Civica neće biti hibridne verzije, ali ni varijante sa pogonom na CNG, budući da u Hondi smatraju da će i standardni Civic biti dovoljno ekonomičan za većinu vozača.

honda_civic_2017_render_4

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …