NASLOVNA / VESTI / Nova era za Lotus

Nova era za Lotus

Nova-era-za-Lotus-1

Nakon što je kupio Volvo, kineski Geely je preuzeo još jednog evropskog proizvođača. Ovoga puta je reč o malom, ali veoma cenjenom britanskom Lotusu. Tačnije, Geely je postao vlasnik 51% učešća u Lotusu, dok je ostatak ostao u vlasništvu malezijskog Etika Automotivea.

Lotus se tokom prve polovine ove godine nakon dužeg perioda negativnog vratio pozitivnom poslovanju, a prodaja mu je porasla za 10% u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj rast može zahvaliti lansiranju posebnih verzija postojeće ponude, poput modela Evora GT430 koji je najbrži Lotus u istoriji (315 km/h).

Novi vlasnik i očekivani priliv sredstava će Lotusu omogućiti dalji rast i širenje ponude. Kinezi su već najavili da im je želja da profilišu Lotus kao globalnu marku i vodećeg proizvođača u segmentu sportskih automobila.

U poslednje vreme su se mogle čuti i glasine o tome da će Lotus, u skladu s trendovima, u narednom periodu kupcima ponuditi sportski nastrojeni crossover.

Izvor: Autonet.hr

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply