02/03/2024 11:58:21 PM
NASLOVNA / VESTI / Nissan širi mrežu brzih punjača

Nissan širi mrežu brzih punjača

Nissan-siri-mrezu-brzih-punjača-1

Nissan je saopštio da će proširiti svoju mrežu brzih punjača za električne automobile u Evropi za 20% u narednih 18 meseci. Kompanija se nada da će povećati broj brzih punjača za 1.000 u mreži koju sada čini 4.600 stanica za punjenje i da će time uticati na rast prodaje druge generacije modela Leaf.

Novi Leaf ima povećanu autonomiju na 378 km. “Mi smo 10 godina ispred svojih najbližih konkurenata”, izjavio je predsednik Nissanovog odelenja za elekitrčne modele u Evropi Pol Vilkoks.

Da bi zadržao vođstvo, šef prodaje Nissana u Evropi Filip Sejlard rekao je da će početkom 2019. godine biti ponuđen Leaf sa više snage i još većom autnomijom. On je izjavio da je Nissan isporučio 300.000 primeraka Leafa širom sveta od premijere modela prve generacije.

Prva varijanta druge generacije koja će biti ponuđena u Evropi je iz ograničene serije 2.ZERO, koja je opremljena ProPILOT sistemom za poluautonomnu vožnju. Početna cena modela Leaf 2.ZERO u Italiji je 37.490 EUR. Prve isporulke očekuju se početkom 2018. godine.

Sledeće godine, Nissan počinje prodaju novog punjača od 7 kW, koji smanjuje vreme punjenja baterije na 5,5 časova. Trenutno je za punjenje baterije od 40 kW standardnim kućnim punjačem od 3 kW potrebno 16 časova ili 6 časova sa Nissanovim punjačem od 6 kW.

Japanska kompanija najavila je da će se u ponudi naći i punjač od 22 kW namenjen prvenstveno flotama i poslovnim vlasnicima, koji puni bateriju vozila za samo 2 časa. Ovaj superbrzi punjač biće ponuđen i privatnim vlasniicma Leafa.

Nissan je u svoju evropsku mrežu punjača već uložio 50 miliona EUR. Kompanija nije objavila koliko će je koštati proširenje ove mreže.

Izvor: Nacionalnaklasa.com

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply