NASLOVNA / VESTI / Nissan Pulsar Nismo u trci za obaranje rekorda na Nürburgring-u

Nissan Pulsar Nismo u trci za obaranje rekorda na Nürburgring-u

Krug kandidata za titulu najbržeg serijskog automobila sa prednjim pogonom na Nirburgringu sve je širi, s obzirom da je i Nissan najavio da će se uključiti u “trku”.

 

nisan-pulsar-nissmo

Proizvođači automobila pridaju sve veći značaj postavljanju rekorda na stazi Nirburgring. Osim prestiža, jedna takva titula donosi kompaniji i značajne marketinške poene. Nakon što je iz Nissana stigla vest da japanski proizvođač priprema sportsku, NISMO verziju novog hečbeka Pulsar, jedan od potpredsednika kompanije, Keno Kato, izjavio je da će taj model pokušati da postavi novi rekord Nirburgringa u svojoj klasi.

 

S obzirom da je trenutni rekorder Renault Megane RS 275 Trophy-R, biće interesantno videti kako će se rivalitet dva modela odraziti na odnose unutar grupacije Renault-Nissan. Nissan je u julu saopštio da će budući Pulsar NISMO, kao i najavljeni Qashqai NISMO, biti pogonjeni četvorocilindričnim 1.8 litarskim turbo-benzincem koji proizvodi oko 270 ks.

 

Sportski hečbek planiran je za drugu polovinu 2015. godine. Osim sa modelom Megane, on bi tada mogao da se suoči i sa drugim rivalima kao što je nova Honda Civic Type R ili Ford Focus RS, a ne treba zaboraviti ni Seat čiji je model Leon Cupra 280 držao rekord na Nirburgringu od marta do juna 2014. Trenutni rekord, koji je zabeležio Renault Megane, iznosi 7 minuta 54,36 sekundi.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply