NASLOVNA / VESTI / Nissan GT-R NISMO Time Attack rekorder Goodwood Hillclimba

Nissan GT-R NISMO Time Attack rekorder Goodwood Hillclimba

Prilikom skupa Goodwood Festival of Speed održala se i tradicionalna Hillclimb trka “na vreme”, gde je nov rekord u klasi superautomobila postavio Nissan GT-R NISMO Time Attack.

 

nissan time 1

 

Na tradicionalnom okupljanju Goodwood Festival of Speed, počeli su da padaju i neki stari rekordi, a jedan od najspektakularnijih jeste i novi rezultat u klasi superautomobila „Michelin Supercar“, koji je upravo postavio Nissan GT-R NISMO Time Attack, sa Jann Mardenboroughom za upravljačem! On je stazu dugačku 1,16 milja prešao za fantastičnih 49,27 sekundi, što je bilo brže čak i od modela Noble M600, kojeg je tog dana vozio Anthony Reid.

 

nissan time 11

 

Ujedno, ovaj rezultat je za svega sedam i po sekundi sporiji od apsolutnog rekorda koji drži Nick Heidfeld sa bolidom F1 McLaren MP4/13, u vremenu od 41,6 sekundi! Inače, treba napomenuti da je GT-R NISMO Time Attack bio “maskiran” budući da se prototip još uvek nalazi u završnoj fazi razvoja, kao i to da je britanski vozač, Jann Mardenborough, pobednik Nissanove GT Academy 2011. godine, nakon čega je “ušao” u svet autosporta, a jedan od najboljih rezultata jeste i treće mesto u LMP2 klasi, prošle godine na 24 časa Le Mans-a.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

2 KOMENTARI

  1. Koliko je dobar ovaj GTR uhhh

  2. Očekivano

Leave a Reply