NASLOVNA / VESTI / Neverovatna vožnja Mark Higginsa na Isle of Man TT

Neverovatna vožnja Mark Higginsa na Isle of Man TT

Rekorder kruga na Ostrvu Man, Mark Higgins, nedavno je poboljšao svoj rezultat, a upravo smo u prilici da vidimo i kako je izgledao taj “pakleni” krug!

 

subaru man 11

 

Pre otprilike mesec dana, pisali smo o novom/starom šampionu čuvenog Isle of Man TT događaja, britanskom reli vozaču Mark Higginsu, koji vozi Subaru WRC STI.

 

 

On je postavio novi rekord „kruga“ u vremenu od 19 minuta i 26 sekundi, odnosno za čak 30 sekundi bolje u odnosu na sopstveni rekord iz 2011. godine.

 

 

Inače, „krug“ na Ostvru Man, koji se sastoji od redovnih saobraćajnica, ukupno je dugačak 60,8 kilometara, što će reći da je Higginsova prosečna brzina iznosila čak 186 km/h, uz maksimalne vrednosti od preko 260 km/h na pojedinim deonicama!

 

subaru man 1

 

Automobil koji je korišćen jeste standardna serijska verzija Subaru WRX STI američke specifikacije, koju pokreće 2,5-litarski turbo bokser od oko 300 konjskih snaga. Jedina modifikacija na vozilu jeste sistem oslanjanja, pre svega opruge i amortizeri, koji podešeni tako da ne bi došlo do oštećenja prilikom nailaska na brojne neravnine i skokove koji karakterišu puteve Ostrva Man.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

3 KOMENTARI

  1. Jedva čekam da vidim Šonetov izraz lica… 🙂

  2. Da mi je s ovim sjesti da me provoza 😀

  3. Da bilo bi intersantno čuti Šoneta šta ima da kaže. 😀

Leave a Reply