NASLOVNA / VESTI / Nerealno – Ovaj Spaček bi mogao da bude prodat za 200.000 evra

Nerealno – Ovaj Spaček bi mogao da bude prodat za 200.000 evra

 

Jedinstveni primerak Citroëna 2CV, popularnog Spačeka, čija karoserija je izrađena od drveta, mogao bi da bude prodat po ceni od 150.000 do 200.000 evra na aukciji u Francuskoj 4. juna, objavili su organizatori Aymeric i Philippe Rouillac.

“Reč je o vozilu od drveta koje je u savršenom voznom stanju. Nalazi se van svake konkurencije. Istovremeno, to je jedinstveno vozilo i umetničko delo”, tvrdi Aymeric Rouillac.

Procenu cene koju bi drveni Spaček mogao da postigne su postavili na bazi “svetskog rekorda za jedan 2CV” koji je bio prodat za 176.000 evra. Ovaj model ima “sve potencijale da obori taj rekord”, kaže Rouillac.

Karoserija 2CV je potpuno izvedena u drvu voćaka, za što se pobrinuo penzionisani francuski stolar Michel Robillard, navodi Index.hr.

Za izradu branika se koristio drvom oraha, a karoseriju je izveo u drvu kruške i jabuke.

“Vozilo je položilo ispit tehničke kontrole, ima saobraćajnu dozvolu iz 1957., registrovano je i može na put”, objasnio je Aymeric Rouillac. Stolar Robillard, koji je već izradio drvene makete za Ferrari, počeo je da pravi drveni Spaček 2011.

“Posvetio sam tome pet godina života, 5000 sati rada, strasti, danju, a ponekad i noću. 2CV se odvezao iz moje radionice u septembru 2017.” kaže Robillard.

“Steglo me u srcu. Ali nema veze, imam već drugi projekat u glavi: DS21 Cabriolet coupé Chapron koji mislim da završim za 27 meseci i tako proslavim 70 godina DS-a”, rekao je Robillard.

Izvor: Index.hr / Hina

PROČITAJ I OVO!

kineska g klasa mercedes

Kineska G klasa košta 6000 evra

Sviđa vam se otmeni Mercedes G klase, ali nemate 166.000 evra za ispunjenje sna? Ne …

Leave a Reply