NASLOVNA / VESTI / Nakon hibridnog Superba počinje električna Škodina ofanziva

Nakon hibridnog Superba počinje električna Škodina ofanziva

Škodina-ofanziva-1

U Škodi se uveliko priprema ofanziva na polju električnih automobila, a prvi u nizu produkcijskih modela biće zasnovan na nedavno predstavljenom konceptnom modelu Vision E.

Pre ulaska u narednu dekadu u kojoj će se češka automobilska kompanija posvetiti proizvodnji električnih automobila, Škoda će 2019. godine predstaviti hibridno izdanje svog najvećeg modela Superb.

Godinu nakon toga publici će biti predstavljeno produkcijsko izdanje nedavno predstavljenog konceptnog modela Vision E koji na zajedničkoj MEB platformi čini trio koncerna Volkswagen u koji spadaju modeli Volkswagen I. D. i Audi EV.

Škodina-ofanziva-2

Ubrzo nakon predstavljanja produkcijskog modela Vision E Škoda će predstaviti i svoj najskuplji model u istoriji kompanije, a elektropokretan Coupe-SUV svojom dužinom bi trebalo da bude pozicioniran između aktuelnih modela Karoq i Kodiaq. Zahvaljujući prednostima MEB platforme u automobil će se udobno moći smestiti pet odraslih osoba, a snaga elektromotora neće biti manja od 300KS.

Škoda će svoj električni Coupe-SUV prodavati po ceni koja će iznositi blizu 48.000 evra, a već se špekuliše i o nazivu automobila (Amiq, Eliaq ili Anuq).

Na drugoj strani električne game Škoda će predstaviti znatno jeftiniji dvovolumenski automobil čije bi dimenzije trebalo da odgovaraju dimenzijama aktuelnog modela Rapid Spaceback.

Škodina-ofanziva-3

Model bi mogao da nosi poznati naziv Felicia i trebalo bi da se ponudi po ceni od 30.000 evra.

Škodina ponuda elektropokretanih automobila do 2025. godine bi trebalo da se proširi s još dva modela (crossover i sportski Coupe), a Škodin šef odeljenja za istraživanje i razvoj Christian Strube već je potvrdio da će električni Coupe biti duhovni naslednik legendarnog modela 110R.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply