NASLOVNA / HOT / Poražavajuće statistike za tržište polovnjaka u 2015

Poražavajuće statistike za tržište polovnjaka u 2015

I pored toga što tržište polovnjaka nije u najsjajnijem stanju, što zbog slabe prodaje, što zbog jako loše ponude, ali ponajviše zbog toga što se vozila besomučno uvoze i sada na tržištu ima preko 200.000 vozila koja čekaju nove vlasnike. Prema statistici koju je vodio sajt Polovni Automobili, najveća potražnja je za vozilima koja koštaju do svega 2.000 EUR-a. Nažalost, to je jasna slika finansijske situacije u kojoj se nalazi većina građana Srbije.

Očajna prodaja na Bubanj Potoku - Pljeskavice bolje prolaze od automobila

Još više od svega je poražavajuća činjenica da Top 3 najtraženijih polovnjaka izgleda ovako.

1. Do 2000 EUR
2. Oko 1000 EUR
3. Do 1500 EUR

Iz toga možemo zaključiti da ponuda ujedno oslikava i potražnju i zbog toga Srbija postaje “smetlište Evrope” gde se dovoze automobili koji bi u drugim zemljama umesto u oglasima, završili na reciklaži. Pritom kada znamo da su dizeli najtraženiji čak i u ovom cenovnom rangu, jasno je da kada im na tabli piše da su prešli 150.000 ili 200.000 kilometara to može da važi samo pojedinačno za svaki točak ili u boljem slučaju za svaku osovinu, pre nego za ukupnu kilometražu.

Najmanje Euro 4 motor za uvoz polovnih automobila?

Dobra vest je da ipak ima potražnje za automobilima u rangu od 5000 do 7000 EUR-a, ali oni zauzimaju tek četvrto i peto mesto u statistici polovniautomobili.com. Tipično, najtraženiji su Volkswagen, Opel, Audi i BMW, dok ih prate Fiat, Renault, Mercedes, Peugeot i Ford. Nakon toga dolaze Citroen i Alfa Romeo iza kojih se nalaze Škoda i Zastava.

PROČITAJ I OVO!

kineska g klasa mercedes

Kineska G klasa košta 6000 evra

Sviđa vam se otmeni Mercedes G klase, ali nemate 166.000 evra za ispunjenje sna? Ne …

Leave a Reply