09/07/2020 12:58:56 AM
NASLOVNA / VESTI / Nagrada za najbolji enterijer otišla – BMW “i3”

Nagrada za najbolji enterijer otišla – BMW “i3”

Ovogodišnju “Automotive Interiors Expo” nagradu za najlepši enterijer u serijskom automobilu je odneo BMW-ov ekološki mališan “i3”.

 

BMW-i3 (1)

 

Pobednika ovog takmičenja, koje se održava treći put po redu, bira žiri sastavljen od eksperata iz različitih oblasti automobilske i dizajnerske industrije. Osim pogona i lagane konstrukcije, BMW se i u izgradnji i dizajniranju enterijera držao ekoloških načela pa je većina materijala sačinjena od obnovljivih sirovina i komponenata koje nisu štetne za okolinu, među kojima se ističu prirodna koža i drvo.

 

BMW-i3 (3)

 

Naravno, osim upotrebe ekoloških materijala, tu je i futuristički minimalistički dizajn velikih površina, koje osim prostranosti, pružaju i bolju preglednost tokom vožnje.

 

BMW-i3 (2)

Četvrtina svih plastičnih delova u enterijeru BMW-a “i3” je podložna reciklaži, materijali korišćeni za sedišta su sačinjeni od recikliranih vlakana, a za vrata su korićena vlakna “kenaf” biljke, dok je drvo eukaliptusa poslužilo za instrument tablu.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

7 KOMENTARI

 1. Glupost.

 2. Za jedan porodičan automobil, nekako mi se ceo enterijer i dopada. Šta znam možda sam više okrenut ka nekim retro rešenjima, ili možda sportskim, ali niti je ovo retro niti je ovo sportski automobil, tako da… 🙂

 3. Ma kako ovo može odnjet prvo mjesto za interior pored ovoga npr:
  http://www.topcarwallpaper.org/wp-content/uploads/2014/03/2014-bmw-m5-interior-wallpaper-pfsi7cui.jpg
  Nije ružan ali isto tako nije za prvo mjesto…

 4. Ni meni se toliko ne dopada. Ali u klasi mora da je odskakako.

 5. Slažem se Raptureom ovo je baš ružno.

 6. Verovatno presudan faktor je i taj da se gledalo i na kvalitet izrade, produktivnost, i još dosta toga.

 7. I ja sam mislio da je u nekoj klasi, ali klasa je “serijski automobil.” Opet, ne kažem da je interior loš, ali postoje daleko ljepši… kako god svaka čast BMW-u na 1. mjestu.

Leave a Reply