NASLOVNA / HOT / Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog vlasnika će potražiti i 1998 Mercedes-Benz CLK GTR sa brojem šasije 9.

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998-2

Ukupno je proizvedeno samo 25 primeraka (20 kupea i 5 roadstera), a ovaj sa pređenih samo 1.440 km bi po sadašnjim procenama trebalo da bude prodat za sumu od 4.25 do 5.25 miliona američkih dolara.

ercedes-benz-amg-clk-gtr-1998-4

Automobil pokreće centralno smešteni 6,9 litarski V12 atmosferski motor sa 604KS i 775 Nm obrtnog momenta, pogon je na zadnje točkove, a menjač šestostepeni sekvencijalni. Ovde i podatak da najveća brzina iznosi 344 km/h.
Mercedes-Benz AMG CLK GTR

Prvi vlasnik je inače bio iz Nemačke, zatim je 2005. godine automobil prodat kupcu iz Hong Konga, a u aprilu ove godine je završio u SAD-u.

Izvor: Autoblog.rs
Foto: RM Sotheby’s

Autor: Marko Vezmar

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Anketa: Ko proizvodi najbolje pneumatike/gume?

Anketa: Ko proizvodi najbolje automobile?

Verujemo da među našim čitaocima ima dosta onih koji su promenili bar jedan automobil. Shodno …

Leave a Reply