NASLOVNA / VESTI / Na prodaju Ferrari 599XX “Corse Clienti”

Na prodaju Ferrari 599XX “Corse Clienti”

Italijanski proizvođač superautomobila je poznat po svojim modelima koji postavljaju standarde kada su u pitanju performanse ali i cene na tržištu. Evo još jednog modela za koji se mora zavući ruka duboko u džep.

 

dm2322-hgcohwlb

Model koji je proizveden u izuzetno ograničenoj količini, a koji nosi oznaku Ferrari 599XX, je drugi model Ferarija iz proizvodne serije “Corse Clienti” koja je deo Ferrari FXX programa. U njemu se nalazi tjuningovani V12 motor zapremine 6.0 litara koji pri 9000 rpm stvara snagu od 720 konja.

 

ferrari
Obzirom da je veoma redak, model 599XX pretpostavka je da se svaki vlasnik ovog unikata ne bi nikada razdvajao od svog ljubimca, ali auto-kuća “Amari Supercars” trenutno ima u ponudi jedan primerak koji staje svega nešto malo ispod 900 000 evra.

 

ferrari-Corse Clienti
Ovaj konkretni primerak ima broj šasije 170354, za sve koji sumnjaju u verodostojnost, a moguća je i “Evoluzione” fabrička nadogradnja koja je predstavljena 2011. Ovaj auto nosi broj 17 i za sada je prešao svega 600km. Valja napomenuti i da je 2010. ovaj automobil postavio rekord staze Nirburgring sa vremenom od 6 minuta i 58 sekudni.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply