17/07/2024 11:47:06 AM
NASLOVNA / VESTI / Na koji to način BMW privlači nove kupce?

Na koji to način BMW privlači nove kupce?

Imperativ automobilskih kompanija je povećanje profita. To se može postići na više načina, a jedan od njih je i rast prodaje automobila.

 

2015-bmw-i8-fd

BMW poput svojih najvećih konkurenata iz godine u godinu prodaje sve više automobila. Unapređivanje već postojećih modela i dobar marketing doprinose rastu prodaje automobila kao što su Serija 3 ili Serija 5.

 

Ipak, najveći prodor na tržište i značajnije povećanje ukupne prodaje donose novi modeli koje bavarski proizvođač do sada nije imao u ponudi. Najnoviji među njima je BMW Serije 2 ActiveTourer, koji u prodajne salone stiže krajem septembra.

 

I dok su se mnogi fanovi BMW-a pitali da li je kompanija možda pogrešila rušeći tradiciju proizvodnjom MPV modela sa prednjim pogonom, računica nemačke kompanije je jasna.

 

Serija 2 ActiveTourer zalazi u automobilski segment u kome BMW do sada nije bio prisutan i gde ima prostora za povećanje zarade. Osim toga, ciljnu grupu koja kupuje ovu vrstu vozila ne interesuje mnogo da li motor pogoni prednje ili zadnje točkove.

 

Jedan od šefova BMW-a, Frank Niederlaender, izneo je procenu da će 75 odsto budućih vlasnika ActiveTourera biti klijenti koji do sada nikada u životu nisu kupili BMW automobil. Na taj način, proizvođač dobija ono što je želeo – nove kupce.

 

Pri tome, trvrdokorni fanovi nastaviće da kupuju “klasične” BMW modele zbog onoga što im takvi automobili pružaju.

 

S obzirom da je najveći konkurent modelu Serije 2 ActiveTourer za sada Mercedesova B klasa, u BMW-u će se fokusirati na to kako da ubede potencijalne kupce da se odluče baš za njihov automobil.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply