NASLOVNA / VESTI / MUP: Akcija kažnjavanja vozača koji ne koriste pojas

MUP: Akcija kažnjavanja vozača koji ne koriste pojas

Kažnjavanja-svih-koji-ne-koriste-pojas-1

Na teritoriji cele Srbije od 11. do 17. septembra sprovešće se akcija kažnjavanja svih vozača koji ne koriste sigurnosni pojas, kao i svih vozača koji ne prevoze decu na pravilan način, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

“To ćemo sprovesti uz pomoć Agencije za bezbednost saobraćaja, koja će u tom periodu pustiti spotove na našim medijima, a sve kako bi broj vozača koji koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, bio mnogo mnogo veći”, rekao je Arsov na konferenciji za novinare, siguran da se na taj način može smanjiti i broj poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama.

Od ove godine MUP je i zvanično član Međunarodne organizacije saobraćajnih policija – TISPOL-a, kaže Arsov i takođe najavljuje akciju “Edvard” 21. septembra, dan kada će “dobar deo policije biti na ulicama” i kada će pokušati da, kao i prošle godine, organizuju da nijedna osoba toga dana u Srbiji ne strada.

“Ove godine, kao zvanični članovi TISPOL-a, pustićemo i spot, u nadi da se što više ljudi uključi kako bi se tog dana prošlo bez poginlih u saobraćajnim nezgodama”, rekao je Arsov.

Izvor: 24sata.rs

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply