NASLOVNA / HOT / Mogući izgled novog Fiat Punto modela

Mogući izgled novog Fiat Punto modela

Fiat Punto baš dugo nije dobio naslednika. Istina, bilo je manjih restilizacija, ali suštinski se još od 2005. prodaje u istom obliku. Govorimo naravno o Grande Punto hečbeku koji iako spada među popularne Fiatove modele, definitivno zaslužuje naslednika. Četvrta generacija ovog modela bi trebala da se pojavi 2017. godine, a potencijalni izgled novog Punta je predstavio OmniAuto u svom novom nezvaničnom renderu. Dakako, inspiracija potiče od novog Bravo, odnosno Aegea modela, ali su izmene takve da uklope novi imaginarni Punto u tipičnog pripadnika B segmenta.

fiat_punto_nova_generacija_render_dec_2015_1

Kako će novi model konkurisati Ford Fiesti, Opel Corsi, Peugeotu 208, Renault Cliu, novi Punto će najverovatnije biti ponuđen samo kao hečbek sa 5 vrata u startu, a naknadno će dobiti i verziju sa 3 vrata. Platformu bi trebalo da deli sa kragujevačkim 500L modelom, a dužina u svakom ne bi trebala da pređe 410 cm. Što se motora tiče možemo očekivati 1.2L sa 69 KS, TwinAir 0.9 sa 105 KS i 1.3 Multijet sa 95 KS i ostale agregate koje Fiat već ugrađuje u ovu klasu vozila.

fiat_punto_nova_generacija_render_dec_2015_2

Autor: Nebojsa Todorovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Elektricni-Volkswagen-Microbus-1

VAG opoziva 124.000 EV vozila

Nemači koncern VAG moraće da opozove oko 124.000 jedinica električnih vozila marki Volkswagen, Audi i …

Leave a Reply