NASLOVNA / KONCEPTI / Mercedes koji smo čekali 44 godine – Mercedes S klasa kabriolet

Mercedes koji smo čekali 44 godine – Mercedes S klasa kabriolet

Nakon više od četiri decenije Mercedes je odlučio da vrati jedan od svojih najatraktivnijih modela u ponudu. To će uraditi na nastupajućem sajmu automobila koji se u drugoj polovini septembra održava na u Frankfurtu. Sve su šanse da će ovaj model biti među najvećim zvezdama ove manifestacije. Govorimo naravno o Mercedes S klasa kabriolet. Pre njega, nemački proizvođač je poslednji put u ponudi imao kabriolet verziju svog najluksuznijeg modela u periodu od 1961. do 1971. godine.

mercedes_koji_smo_cekali_44_godine_1

Ovaj automobil bio je izuzetan u svoje vreme, a kompanija je uoči njegovog lansiranja najavila da želi da napravi “najudobniji auto sa otvorenim krovom na svetu”. Posle pola veka, stiže njegov naslednik, zasnovan na aktuelnom mercedesu S klase Coupe. Novi kabriolet imaće sklopivi platneni krov, dizajniran tako da svojim oblikom podražava linije kupea.

mercedes_koji_smo_cekali_44_godine_2

mercedes_koji_smo_cekali_44_godine_3

Od kupea će biti preuzeti o motori. Snaga će se standardno prenositi na zadnju osovinu, a 4Matic pogon na sva četiri točka biće dostupan kao opcija. Nešto kasnije u prodaji će se naći i najsnažniji, AMG modeli – S63 i S65.

mercedes_koji_smo_cekali_44_godine_4

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …