NASLOVNA / VESTI / Mercedes gradi najsavremeniju fabriku na svetu?

Mercedes gradi najsavremeniju fabriku na svetu?

S obzirom na to da popularnost SUV vozila ne jenjava, tako se pojavljuje sve više informacija o dodatnom ulaganju u ovu koncept. Znamo da su i pojedini proizvođači koji nikada nisu bili povezani sa SUV-ovima konačno zakoračili i na taj neistraženi teren (Bentley i Jaguar ove godine), a i Mercedes je objavio veliku investiciju kojom će dodatno olakšati proizvodnju novih SUV-ova.

mercedes_fabrika_tuscaloosa_1

Ulaganjem 1,3 milijarde evra, Mercedes će značajno izmeniti i modernizovati fabriku u Tuscaloosi u Alabami. U ovoj fabrici se već proizvode crossoveri, a novom transformacijom, kompanija će proširiti proizvodni centar za proizvodnju spoljašnjih elemenata. Tako će sa 125.000 kvadratnih metara, nova fabrika za proizvodnju spoljašnjih delova biti jedna od najvećih na svetu. Zaposliće se 300 novih radnika, a najvažnije od svega je to što će ova fabrika omogućiti jednostavnije korišćenje savremenih materijala kojima Mercedes planira da značajno smanji masu vozila.

mercedes_fabrika_tuscaloosa_2

Procenjeno je da će nova fabrika proizvoditi nove generacije crossovera kao što su GLE, GLE Coupe i GLS. Moguće je da će iz nje izlaziti i novi električni crossoveri koji će nesumnjivo naći mesto u ponudi.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply