NASLOVNA / VESTI / Mazda u Japanu pokrenula program restauracije modela MX-5 Miata

Mazda u Japanu pokrenula program restauracije modela MX-5 Miata

Mazda-Miata-1

Prva generacija Mazdinog modela MX-5 Miata je danas stara 28 godina, ali vlasnici ne žele da se rastave od svojih automobila. Zato je japanski proizvođač odlučio da pokrene program restauracije.

Mazda je saopštila da je putem blogova saznala da vlasnici Miate žele da voze svoje automobile zauvek i da traže proizvodnju rezervnih delova. Zato je kompanija odlučila da im udovolji na neki način pa će od ove godine primati automobile i početi da ih restaurira naredne godine. Restauracija će se obavljati po željama vlasnika automobila.

Osim restauracije kompletnih automobila, Mazda želi da proizvodi neke komponente klasičnog automobila kao što su pokretni mekani krovovi, originalne Bridgestone SF325 gume dimenzija 185/60 R14, lepi Nardi drveni upravljač i menjač dostupan na nekim modelima, ali i druge delove koji će se naći na listi nakon razgovora s kupcima.

Program se čini odličnim za vlasnike koji žele još dugo da poseduju svoj voljeni roadster. Od 1989. godine Mazda je prodala više od milion primeraka modela Miata širom sveta, tako da će potražnja za delovima definitivno biti velika.

Pojedini evropski proizvođači automobila takođe imaju slične programe restauracije, a među njima su BMW, Mercedes-Benz i Jaguar.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply