NASLOVNA / HOT / Mazda RX-9 stiže već 2017. godine?

Mazda RX-9 stiže već 2017. godine?

Mazda je tokom prethodnog meseca na sajmu automobila u Tokiju prikazala RX-Vision koncept koji pokreće novi rotacioni motor. Kompanija je najavila da će 2017. godine proslaviti pedesetu godišnjicu Vankel motora, što implicira i predstavljanje novog RX modela sa SkyActiv-R tehnologijom. To će verovatno biti upravo RX-9 koji mnogi željno iščekuju. Veruje se da je Mazda preusmerila veliki deo svojih resursa, ljudskih i novčanih, u razvoj novog rotacionog motora, tako da ima smisla da ovaj model bude gotov do 2017. godine.

mazda_rx9_koncept_render_2015_2

mazda_rx9_koncept_render_2015_3

Mazda je navodno počela sa testiranjem 16X hibridnog turbo rotacijskog motora sa više od 455 konjskih snaga. Ovaj model bi trebalo da ima dvostruko kvačilo na zadnjoj osovini kako bi se obezbedila optimalna raspodela težine. Pominje se i turbo sistemu koji bi se koristio pri manjem broju obrtaja.

mazda_rx9_koncept_render_2015_1

Serijska verzija bi trebala da ima malo drugačiji balans u odnosu na model sa slika, jer će biti oko za 200 mm kraća od RX-VISION koncepta. Uz težinu koja će se zadržati ispod 1.400 kg zahvaljujući upotrebi aluminijuma i karbonskih vlakana u njegovoj izradi, ovaj model će biti sasvim sigurno ekstremno zabavan za vožnju.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply