10/05/2021 12:36:52 AM
NASLOVNA / VESTI / Mazda CX-3 traženija od očekivanog

Mazda CX-3 traženija od očekivanog

mazda cx3 5

Mali krosoveri postaju sve popularniji, a najbolji primer za to Mazda koja je na sajmu automobila u Ženevi maksimalno iskoristila predstavljanje svog modela CX-3, čija potražnja premašuje plan proizvodnje.

Zaključno sa 23. martom japanski proizvođač “Mazda” ukupno je primio 10.076 porudžbina za svoj novi krosover, model “CX-3”. Ovaj automobil je prikazan na sajmu automobila u Ženevi a za sada se prodaje jedino u Japanu. Očekivanja ljudi iz “Mazda” kompanije bila su da će potražnja u navednom periodu biti oko 3.000 primeraka.

Od ukupnog broja naručenih vozila čak 61 procenat kupaca se odlučio za “CX Touring” varijantu dok je 21 procenat kupaca zatražio svoj “CX-3” u “CX Touring L” varijanti. To je jasan znak da sve veći broj kupaca želi dodatke koje imaju veći automobili na sve manjim i manjim vozilima.

Najpopularnija nijansa je “Ceramic Metallic” što je u principu siva boja, ukupno 44% kupaca je želelo ovu boju. Za nešto zanimljiviju “Soul” crvenu boju odlučilo se 19% kupaca.

Od agregata za sada kupci imaju izbor između benzinca zapremine 1.5 litara sa “Skyactiv” tehnologijom i dizelaša iste zapremine.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …