NASLOVNA / VESTI / Maybach Exelero kao ultimativna borbena mašina

Maybach Exelero kao ultimativna borbena mašina

Da li bi ovako izgledao vaš omiljeni egzotični automobil kada bi ga „spremili“ za neki od post-apokaliptičnih filmova, kao što je, na primer, „Pobesneli Maks“!?

 

maybach 54

U poslednje vreme, sve su popularniji tzv. virtuelni modeli, kreirani kako za popularne igre kao što je Gran Turismo 6, tako i za promotivne potrebe, kao svojevrsna demonstracija šta se sve može napraviti ukoliko imate dovoljno vremena i novca.

 

maybach 544

Upravo takav je i ovaj „monstrum“, delo jordanskog dizajnera Khaled Alkayeda, koji od unikatnog Maybach Exelero automobil stvorio „pokretnu tvrđavu“, spremnu za „Pobesneli Maks“ serijal filmova! Na zadnjem delu vozila nalaze se „gusenice“ koje omogućavaju prohodnost na svim vrstama podloge, dok je kokpit oklopljen debelim „pancir“ pločama.

 

maybach 5444

No, to nije sve, jer ovaj „monstrum“ poseduje i mitraljez koji „iskače“ iz haube i namenjen je borbi „prsa u prsa“, a tu su i dva nosača za mitraljeze i raketne lansere pozadi, „čisto da se nađe“! Ah, da… da ne zaboravimo da je originalni agregat zadržan, što će reći da se ispod haube krije V12 biturbo od 700 konjskih snaga, koji bi trebao da ovo čudo dovede do 100 km/h za 4,4 sekunde (da li i sa „gusenicama“!?).

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply