21/04/2021 10:13:38 AM
NASLOVNA / VESTI / Matijas Miler – Volkswagenu će biti potrebno vreme da ispravi greške

Matijas Miler – Volkswagenu će biti potrebno vreme da ispravi greške

Generalni direktor “Volkswagena” Matijas Miler izjavio je da je greška načinjena i sada mora biti ispravljena, ali i da je za to potrebno vremena, komentarišući aferu sa varanjem na merenjima izduvnih gasova vozila te kompanije.

Novi CEO VW-a će biti Matijas Miler

On je, obraćajući se radnicima kompanije u jedinoj fabrici u SAD u Tenesiju, rekao da razume nestrpljenje da se stvar popravi pošto je, kako je naveo, i sam nestrpljiv i želeo bi brzo rešenje, ali je upozorio da nemački koncern “mora postupati pažljivo”, prenosi AP .

Volkswagen TDI 3.0 motori ne ispunjavaju emisione standarde?

Miler se u četvrtak sastao sa šeficom američke Agencije za zaštitu životne sredine, a tema razgovora bili su koraci Volkswagena da svoja dizel vozila usaglasi sa američkim zakonima.

Matijas Miler izvinio se pre nekoliko dana američkoj javnosti zbog lažiranja podataka na eko-testovima o emisiji gasova iz VW-ovih dizel automobila, tokom svoje prve posete Sjedinjenim Američkim Državama od izbijanja tog skandala prošlog septembra.

Švajcarska zabranjuje prodaju VAG dizela

Grupacija sa sedistem u Volfsburgu je priznala da je u oko 11 miliona dizel automobila marke VW, Audi, SEAT i “škoda” širom sveta, ugradila uređaj sa softverom koji je lažirao podatke o emisiji gasova u laboratorijskim testiranjima, čime su zaobilaženi ekološki standardi sve dok američki regulator nije otkrio problem.

Test: Volkswagen Golf R Line 2015 [Video]

Američka vlada je tužila Volkswagen zbog instaliranja inkriminisanog uređaja u gotovo 600.000 vozila prodatih u Americi između 2009. i 2015. godine.

Volkswagen ima dve opcije da popravi sporna vozila, ali pošto su obe skupe eksperti navode da bi možda bilo jeftinije otkupiti starije modele.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply